Spiser vi nok fisk?

Jeg kan kun tale for mig selv, men der er ingen tvivl om hvorvidt jeg spiser nok fisk i min daglige/ugenlige kost. Det gør jeg helt sikker ikke og det er ikke engang fordi jeg ikke kan lide at spise fisk. Det meste af det smager faktisk rigtig godt og det eneste problem jeg kan have den den slags mad er de mange små ben der kan sidde i dem. Når det kommer til mad, så vil jeg helt undgå ben og det er uanset om det er fisk, fugl eller ko.

Hvorfor skal vi spise den?

Lad mig sige med det samme, at jeg ikke er hverken læge eller ernæringsekspert, men jeg har dog læst en del bøger skrevet af disse så jeg anser ikke mig selv som helt blank på området. Det handler i bund og grund om, at vi skal have flere af de rigtige fedtsyrer i vores mad. Disse fedtsyrer er specielt udprægede i mange slags fisk (nogle ”fede” fisk skal man dog holde sig fra) og er ikke tilgængelige så mange andre steder. Derfor vælger blandt andet også fødevarestyrelsen at anbefale indtaget af fisk.

Hvad med kapsler?

Der har netop været en stor undersøgelse i Norge hvor man opdagede at rigtig mange af de fiskekapsler der findes på markedet i dag indeholder en masse kedelig ting fordi de fisk der bliver brugt har svømmet rundt i mere eller mindre forurenet vand. Desværre bliver disse ting ikke renset ud inden de bliver lavet til kapsler og derfor kan man også opleve at man får en meget dårlig smag i munden eller kedelige opstød efter indtagelse af kapsler.

En lille metode til at teste om den er helt gal inden du begynder at indtage kapslerne i større mængder er, at bide den over så olien kommer ud i munden på dig. Hvis det allede der smager dårligt, så er der ingen grund til at sluge den. Fiskeoliekapsler skal helst kun smage meget svagt (og ikke grimt) når du tygger den over.

Hvad hjælper det?

I Danmark er der en masse regler for hvad man må og ikke må og rigtig mange ting må man ikke sige har helbredende eller afhjælpende effekt. Derfor kan jeg også kun sige, at for mig selv så føler jeg at mine knæ og led har fået det bedre efter at jeg indtager 1-2 kapsler om dagen. Om det lige er kapslerne, tilfældigheder eller måske bare det forhold at jeg tror det hjælper der har haft en effekt, skal jeg ikke kunne sige.

I hvert fald har jeg ikke tænkt mig at stoppe, da jeg synes jeg har det bedre end jeg ellers har haft det tidligere.